torsdag 10 mars 2011

Bara en massa fördelar

Finns mkt undersökningar som visar på massagens fördelar. På forskningssidan är det dock värre, vilket beror på att det inte satsas tillräckligt mycket pengar inom forskningsområden kring kroppsterapier som det görs inom sjukvård etc.

Här är en artikel ur branschtidningen Massage och kroppsvård om en undersökning gjord av en av Sveriges största friskvårdsleverantörer!

Massage på jobbet ger färre sjukdagar. Den slutsatsen drar friskvårdsföretaget, Team Lars Massage, efter att ha genomfört en kundundersökning bland de anställda på en av Sveriges största arbetsplatser, som erbjuder sina medarbetare klassisk massage.
-Det känns bra att få bekräftat vad vi alltid vetat, säger TLM:s VD Lars Carlstrand. Massage på jobbet har avgörande positiva effekter både för medarbetarna och företaget.

Närmare 1700 personer svarade på enkätundersökningen som visar att 18 procent upplever att massagen förhindrat en eller fler sjukskrivningsdagar. Bland annat har de svarande fått förbättrad
kroppskännedom och att massagen lindrar besvär som smärta i nacke, rygg och skuldror.
-Hög arbetstakt och långa pass framför datorn gör att många kan får problem i nacke, rygg och skuldror. Med klassisk massage på jobbet upplever 75 procent att de får minskade besvär, berättar
Carlstrand. Andra som tackar ja till massage på sin arbetsplats gör det i förebyggande syfte. Förutom att minska smärta och muskelstelhet kan massage även motverka sömnproblem och stress.


Hela undersökningen hittar ni här, enjoy!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar